Blogi

Mitä kannattaa huomioida sähköurakoitsijaa valittaessa?

21.5.2018

Parhaimmillaan yhteistyö sähköurakoitsijan kanssa sujuu kuin tanssi. Hyvän kumppanin kanssa aikataulut pitävät, työn jälki on priimaa ja yhteydenpitokin luistaa. Valitettavasti toisenlaisiakin tapauksia on olemassa. Tässä blogiartikkelissa kerromme muutaman vinkin näiden karikoiden välttämiseen. Lue lisää »

Mistä on tehty laadukas maastosuunnittelu?

22.3.2018

Maastosuunnittelu on olennainen osa niin ilmajohto- kuin maakaapeliverkonkin rakentamista. Onnistunut maastosuunnittelu säästää kustannuksia ja pitää maanomistajat, sähköverkkoyhtiöt sekä viranomaiset tyytyväisinä. Lue lisää »

Joulunajan sähkönkulutus kuriin näillä 9 vinkillä

11.12.2017

Joulu on rauhoittumisen, rentoutumisen ja usein myös kotona olemisen aikaa. Nimenomaan kotitalouksien sähkönkulutukselle joulu tarkoittaakin selvää nousupiikkiä verrattuna tavalliseen talvipäivään. Joulu on siis mainio aika kiinnittää huomiota omaan sähkönkulutukseensa ja hankkia sitä kautta muutaman pehmeän – tai jopa kovan – lahjapaketin verran säästöä… Lue lisää »

Millainen on hyvä sähkösuunnitelma – ja mitä hyötyä siitä on?

8.11.2017

Sähkösuunnitelma on rakennussuunnitelman osasuunnitelma. Sähkösuunnitelmassa määritetään muun muassa paikat valopisteille, valokatkaisijoille ja sähköpistokkeille. Hyvin laadittu sähkösuunnitelma tekee asumisesta mukavaa ja rakennuksen käyttämisestä sujuvaa. Tässä blogiartikkelissa kerrotaan mistä hyvä sähkösuunnitelma koostuu. Lue lisää »

Valaistussuunnittelulla näyttävyyttä ja energiatehokkuutta

2.10.2017

Valaistussuunnittelun avulla pystytään kiinnittämään erityistä huomiota kiinteistön energiankulutukseen, sähköturvallisuuteen, asumismukavuuteen ja tietenkin myös ulkoasuun. Valaistussuunnitelma kannattaa aina laatia sähkösuunnitelman yhteydessä jo kiinteistön rakennusvaiheessa, mutta valaistussuunnittelun etuja pystytään hyödyntämään myös saneerauskohteissa. Lue lisää »