Katuvalaistus kuntoon Tikkakoskella

JTT Power Oy uusi ja korjasi vuonna 2016 katuvalaistusta Jyväskylän Tikkakoskella. Työ tehtiin JTT Powerin vastuulla olleen säävarman sähköverkon saneerausurakan yhteydessä.

Synergiaetuja hankkeiden yhdistämisestä

Sähköverkkoyhtiö Elenia Oy saneeraa monin paikoin sähköverkkoaan säävarmaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ilmajohdoista luovutaan ja kaapelit kaivetaan maan sisään suojaan myrskyiltä ja muilta sääilmiöiltä. Verkonsaneerauksen yhteydessä on aina järkevää tehdä myös muita töitä, kuten vaikkapa juurikin katuvalaistuksen uusimista.

”Tässä projektissa oli kyse siitä, että Jyväskylän kaupungin katuvalaistusta Tikkakoskella uusittiin sähköverkkoyhtiön maakaapelointihankkeen yhteydessä”, kertoo Jyväskylän kaupungin puolelta hankkeen etenemisestä vastannut rakennuttaja Martti Varis.

Hankkeessa katuvalaistuksen sähkökaapelit siirrettiin maan alle ja vanhat, jo käyttöikänsä loppupuolella olleet, puupylväät vaihdettiin tyylikkäämpiin metallisiin pylväisiin.

”Tällä tavoin valaistus saatiin teknisesti oikein mitoitetuksi ja valaistusverkon toimintavarmuus parani. Ja vanha korkea puupylväs ilmajohtoineen ei varsinaisesti ole mikään asuinalueen kaunistus, joten muutoksen myötä saimme tätäkin puolta kohennettua.”

 

Puupylväät vaihdettiin tyylikkäämpiin metallisiin pylväisiin.

 

Urakoitsijalta vaaditaan joustavuutta

Variksen mukaan tämäntyyppisissä urakoissa, kun ollaan tekemisissä vanhan rakenteen kanssa, tulee vastaan miltei poikkeuksetta erilaisia muutostarpeita. Tämä puolestaan vaatii urakoitsijalta joustavuutta ja luotettavuutta.

”Kustannuspuoli on tärkeä myös. Vaikka urakan edetessä tulee usein kaikenlaista lisätyötä vastaan, niin sovituissa raameissa pysyminen on ehdottoman tärkeää”, Varis toteaa.

JTT Power oli luonnollinen valinta hoitamaan katuvalaistuksen uusimisen, kun heidät oli jo sähköverkkoyhtiön kautta valittu tekemään verkonsaneerausta samoihin kohteisiin.

”Vastuukysymysten, töiden yhteensovittamisen ja työturvallisuuden kannalta on eduksi, että työmaalla on yksi kokonaisvastuussa oleva urakoitsija. Asiat hoituvat silloin joustavammin, sujuvammin ja turvallisemmin.”

JTT Powerin kanssa yhteistyö toimii

”Erityistä kiitosta JTT Power saa toimivasta yhteistyöstä ja yhteydenpidosta – asioista oli helppo sopia, kun heidän puoleltaan yksi henkilö vastasi projektinvetäjänä yhteydenpidosta. Kustannustenkin puolesta urakka meni sovitusti, ilman ikäviä yllätyksiä”, Varis kehuu.